dinsdag 26 juni 2012

Figuuranalyse omgekeerde driehoek


Een poosje terug heb ik een figuuranalyse voor de lichaamsvorm driehoek gedaan. Vandaag wil ik het graag hebben over de omgekeerde driehoek, in verhouding hebben veel meer mensen dit lichaamstype dan de driehoek.
Als jouw lichaamsvorm een omgekeerde driehoek is betekent dit dat je schouders in verhouding wat breder zijn dan je onderlichaam. Het is geen probleem om dit doormiddel van kleding te veranderen.

Als je een rok draagt kies dan voor een exemplaar met iets extra's zoals een drukker print of ruches. Jouw benen zijn in verhouding wat slanker dus mag je optisch best wat volume creëren. Een A-lijnrok zorgt helemaal voor de perfecte balans. De lengte van de rok zou ik houden net onder of net boven de knie.

Als je liever een jurk draagt kies dan eens voor een empiremodel, deze zal heel mooi staan. Vanuit de hoge taille valt de stof dan vloeiend over je heupen en dat geeft een mooi tegenwicht aan je bovenlichaam. Ook een jurk met een A-lijn is heel geschikt voor jou.

Als je gaat voor een spijkerbroek kies er dan één met uitlopende pijpen, het bootcut model. Ze zorgen ervoor dat je langer en slanker lijkt, hierdoor zijn je schouders in balans.

Wat jassen en blazers betreft, probeer ze te kiezen zonder veel schouderdetails, hoe leuk soms ook.
Kies ook liever geen korte jasjes want je bovenlichaam gaat daardoor breder lijken. Ga voor een wat langer getailleerd jasje met een enkele knopenrij, dat staat erg goed. Let ook op de schoudernaad, die moet op of net over je schouders vallen.



En ook over tops is wat te zeggen. In jouw geval is het beter de top rustig te houden, kies dus niet voor drukker prints of veel details. Ook een hoge halslijn legt te veel accent op je bovenlichaam, dus kies een diepe, ronde halslijn of een v-hals, hierdoor lijk je slanger. Een topje met rechte bandjes staat ook goed, maar kies liever niet voor haltertop, hierdoor lijken je schouders weer breder.

Ook kleuren beïnvloeden de manier waarop je eruit ziet. Kies voor wat donkere kleuren voor je bovenlichaam en de wat lichtere kleuren voor je onderlichaam, zo krijg je een goede balans. Je kunt er ook voor kiezen om een outfit in één kleur te dragen. In dat geval hebben je ogen geen focuspunt en zien we een lange verticale lijn, je lijkt dus langer en slanker hierdoor.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt!
Als je zelf een ander figuur hebt, laat me dit dan even weten dan zal ik ook mijn tips voor jouw figuur delen.

Liefs Alieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten