maandag 4 juni 2012

Figuuranalyse driehoek

Vandaag een figuuranalyse van het lichaamstype 'de driehoek'.

Je behoort tot dit type als je schouders smaller zijn dan je heupen of andersom. In deze blog ga ik in op het eerste, dus dat je schouders smaller dan je heupen zijn.
Het is belangrijk om je schouders wat breder te laten lijken zodat ze meer in verhouding staan met je heupen. Ook door je taille te benadrukken lukt dit al heel goed.

Met een jasje of blazer kun je het oog goed misleiden. Je moet letten op de juiste schoudernaad, de naad moet niet over je schouder vallen daardoor lijken ze anders kleiner. Je moet zorgen dat de nadruk op je bovenlichaam valt. Dit kun je doen door een contrasterende top onder het jasje te dragen ook een goede ketting doet wonderen. Draag wel altijd een getailleerd model, door een recht model lijk je zwaarder. De lengte is niet heel belangrijk als het maar niet op je breedste punt valt.

Omdat het accent op je bovenlichaam moet liggen is het beter om een broek of rok in een donkere kleur te kiezen. Je kunt ook je outfit in één kleur houden zodat je er ook nog langer uit ziet. Accenten op je top zoals pailletten of strikje helpen ook om de aandacht op je bovenlichaam te vestigen.
Voor een jurk is het mooi om de zoom net iets boven of onder de knie te laten vallen. Een empiremodel is ideaal voor jou omdat de stof vanuit de taille vloeiend over je heupen valt. Het accent ligt bovenin de jurk dus wordt je aandacht daar naartoe getrokken. En een bijkomend voordeel van een empirejurk is dat je hier langer door lijkt, ook een paar hakken doen veel. Probeer wel hakken te kiezen zonder enkelbandje want hierdoor lijken je benen weer wat korter.
Als je een broek wil kies dan voor een lang recht model met een iets wijdere pijp. De broek moet niet te strak om je billen zitten en het moet soepel vanaf je heupen naar benen vallen. Als je toch een iets strakkere broek wilt kies dan voor een bootcut model, door de wat wijdere onderkant lijken je benen slanker.
Bij een broek wil je liever geen opvallende stiksels of klepzakken deze accentueren juist het breedste gedeelte. De kontzak is wel belangrijk, zorg ervoor dat de zakken in verhouding tot je billen precies in het middel zitten. Een wat rechtere zak is het mooist.

Ik hoop dat je hier je voordeel mee kunt doen.
Als je suggesties hebt voor een andere lichaamsvorm dan hoor ik dat graag van je!

Liefs Alieke





Geen opmerkingen:

Een reactie posten