dinsdag 14 augustus 2012

Terug van vakantie

Hallo allemaal,

En we zijn alweer terug van vakantie. Lucas kwam de donderdag middag voor de vakantie al om 4 uur thuis! Nog eerder dan verwacht dus. Maar zoals er altijd wel wat is in de vakantietijd had hij behoorlijke rug pijn. Eerst ging het nog wel een beetje, maar vrijdagmorgen kon hij niet eens zijn eigen sokken aan doen. Ik heb hem toen allerlei oefeningen laten doen die mijn moeder ook altijd doet. Ook hebben we de backstretcher van zijn ouders opgehaald en een lamp die veel warmte afgeeft.
Alle plannen die we hadden om op zolder nog een paar dingetjes te doen zijn niet doorgegaan. We hebben nog wel boekenplanken voor op zolder gekocht, maar die kon ik wel zelf tillen.
De vrijdag daarna zijn we weg gegaan voor één weekje naar Port Zélande. Het is een super leuk park en heel dicht bij het strand. Van dat strand hebben we niet zo heel veel gezien, we zijn er maar één keertje geweest. We hebben wel veel gezwommen, dat voelde ook goed voor zijn rug.
We zijn ook naar een tropische dierentuin geweest in Kwadendamme (hoe verzin je zo'n plaatsnaam?) Dat was wel erg leuk. Het was eerst alleen een vlindertuin, maar nu hebben ze ook toekans, hagedissen, slangen, opgezette leeuwen, neushoorns e.d. en ook fossielen en skeletten van dino's enzo. Echt leuk om een keer te gaan bekijken.
Ook hebben we Zierikzee nog bewonderd, dat is echt een mooie stad met nog hele oude panden. Er was toen ook precies kermis, dus sommige gebouwen konden we niet goed zien, maar toch was het erg mooi.
Op het park zelf was ook nog een strandje, maar dat stelde eigenlijk niet zo veel voor. Er was ook een haven bij het park waar hele mooie boten lagen, dat was leuk om naar te kijken.
Ik moet wel zeggen dat ons huisje niet echt was wat wij ervan verwacht hadden. Op de website staat dat er een senseo en vaatwasser is, maar deze waren nergens te bekennen. Voor niks een extra pak senseo gekocht en konden we alsnog gewone koffie gaan kopen daar. Ik denk dat dit één van de oudere huisjes daar is. Wij zaten in huisje 451, dus mocht je in de toekomst nog naar Port Zélande gaan dan kun je misschien beter een ander huisje kiezen.
We hebben een heerlijke vakantie gehad. Alleen op zondag hebben we regen en onweer gehad verder was het heerlijk.

Maar nu is alweer het gewone dagelijkse leven aangebroken en zijn we weer aan het werk gegaan.
Wel hebben we afgelopen zaterdag onze oppas hond opgehaald. Ze is van mijn schoonzus Cora en deze week mogen wij voor haar zorgen! Ze is echt lief en rustig en vind het geweldig om ballen te apporteren, daar krijgt ze nooit genoeg van. Maar nu ligt ze lekker naast me uit te puffen van het ballen vangen, het is ook best warm vandaag.

Hebben jullie ook een goed vakantie gehad? Of ben je nog op vakantie?
Ik ben heel benieuwd waar jullie naartoe zijn geweest en hoe het daar was!

Liefs Alieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten