woensdag 18 juli 2012

figuuranalyse: recht figuur


Als je een recht figuur hebt zijn je onderlichaam en bovenlichaam ongeveer even breed en mis je een duidelijke taille. Je moet dus zelf vorm creëren. Ik heb ook het 'geluk' om in deze categorie te vallen.
Om meer vorm in de bovenlichaam te krijgen is een V-hals perfect. Een blouse of vestje legt door de knoopsluiting een duidelijk accent op je taille, dit is dus ook erg handig. Als je een recht model jasje draagt is het slim om hem open te laten of je moet er een ceintuurtje om doen.
Asymmetrische tops verdelen je bovenlichaam in verschillende stukken, dit staat ook erg mooi want je krijgt hierdoor meer vorm. Ook tunieken en jurkjes zijn goed. Let ook op de mouwen, vlindermouwen en kapmouwtjes versmallen je armen en hierdoor krijg je ook meer vorm.
Een top met prints staat je ook heel mooi, vooral prints die uit kleinere en groter vlakken bestaan. Verticale strepen kun je beter vermijden want deze accentueren juist je rechte vorm. 

Als je een rok draagt is het mooi als je rok net over je knie valt, hierdoor zien je onderbenen er gelijk een stuk slanker uit. Er zijn verschillende soorten rokken die mooi staan, bijvoorbeeld een klokrok met ruches of een kokerrok. De A-lijn rok zal ook erg mooi staan of een rok met een band in je taille. Die band zorgt er namelijk voor dat er een vloeiende lijn van je taille naar je heup loopt. Een rok met plooien geeft je de illusie van extra rondingen zonder dat je heupen dikker lijken.
Wat jurken betreft, kies er één met een hoge taille, bijvoorbeeld een empiremodel. De wikkeljurk is ook erg geschikt, want hier kun je zelf je taille meet creëren. Denk ook eens aan extra details zoals ruches, deze geven meer volume. Ook jurken van soepele stoffen geven je meer vorm.
Qua jassen staat de trenchcoat heel goed, in ieder geval een jas waar een duidelijke taille in zit of een riem gedragen wordt. Wat blazers betreft kun je bijna alles wel hebben zolang het maar niet het boyfriend model is, want hier verlies je elke vorm in.
Als je jeans draagt kies dan een recht model of de bootcut, deze geven je een mooie vorm.
Wil je ook tips voor jouw figuur? Laat dan een berichtje achter en dan ga ik daar mee aan de slag!

Liefs Alieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten