maandag 4 augustus 2014

Voortuin veranderen deel 2

Nou sinds de vorige keer is er al heel wat gebeurd in onze tuin!



Hier stond eerst de hulst, die is nu helemaal weg. Wat een klus zeg, ik had hem eerst helemaal kaal geknipt anders was het zo stekelig om hem vast te pakken :) Daarna heeft Lucas hem er helemaal met een schop uitgestoken.



Hier heb ik ook alle planten weggehaald, later hebben we toch ook nog dat 'boompje' wat je nu nog ziet weggehaald. Hij had nog maar 2 takken die blaadjes hadden de rest was dood. Tja als je dan toch aan de gang bent ....


De planten die verplaatst moesten worden zijn (bijna) allemaal op hun nieuwe plekje gezet. Hier zie je de drie azalea's die ongeveer op de plek van de hulst staan We hebben op de plaatsen waar geen tuin meer is straks alles weg gehaald, alle planten (en onkruid). Hebben jullie dat ook in je tuin dat je soms niet weet of iets nou een plant is of toch onkruid? Nou we hebben nu alles weggedaan :) Dan weten we zeker dat het goed is.


Hier zie je het andere stuikje dat we nog gered hebben, het is het groene struikje het meest links vooraan.
Op een avond heeft Lucas met zijn vader onze vijver eruit gehaald. De vis die er nog in zat zwemt nu vrolijk bij de buren in de vijver rond waar hij al veel vissen vriendjes gemaakt heeft. Bij ons was hij altijd schuw, maar nu komt hij ook lekker eten als er gevoerd wordt.


 
 
We hadden geen idee hoe de vijver eruit zou zien, nou dit is hem dan. In het midden zat een waterlelie en op de randen stonden een paar waterplanten. Het was één grote wortelbende geworden en de vis had bijna geen ruimte meer om te zwemmen. Het werd ook hoog tijd om wat aan die vijver te gaan doen. 


En dan blijf je achter met zo'n gat in je tuin.

 
We hebben al wat aarde in het gat gegooid. Nu nog wat wit zand er bij en je bent klaar. (nou ja, klaar...)
We gaan nu bezig om alle klinkertjes eruit te halen. Het idee was om deze te hergebruiken door ze langs de borders te zetten, maar dat gaat het toch niet worden. De borders zijn te hoog voor een enkel klinkertje en anders moet je ze gaan lijmen en dat wordt dan weer een duur grapje. Nu hebben we er toch maar voor gekozen om opsluitbanden langs de borders te doen.
Als iemand nog belangstelling heeft voor de klinkertjes, laat het me weten!
We gaan vrolijk verder om de tuin helemaal af te maken. Nu breekt ook voor Lucas de vakantie aan dus kunnen we meer tijd aan de tuin besteden en er komt nog hulp, dus dat gaat helemaal goed komen.
Ik hou jullie op de hoogte hoe het verder gaat!
 
Liefs Alieke 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten