maandag 29 april 2013

Train je bekkenbodemspieren

Nu ik zwanger ben wordt er best veel aandacht aan de bekkenbodemspieren besteedt. Heel goed want die ga ik zeker nodig hebben.
Maar ik ben er inmiddels wel achter dat dit helemaal niet alleen voor zwangeren is. Iedereen heeft er baat bij om zijn én haar bekkenbodemspieren te trainen. Ja, ook mannen!
Deze spieren zorgen er onder andere voor dat je geen urine verliest, en ze ondersteunen ook de organen (blaas, endeldarm en baarmoeder bij vrouwen) die in je buik zitten.
Door deze bekkenbodemspieren al te trainen als je jong bent heb je hier je hele leven profijt van.
Ook als je nu problemen met je bekkenbodemspieren ervaart is het goed om ze te gaan trainen. Het vraagt wel wat tijd, maar je hebt ook niet in 1 week tijd ontzettende spierballen dus dat is wel logisch.
Er is een trainingsprogramma ontwikkeld door de Noorse professor Kari Bo in samenwerking met TENA. Dit trainingsprogramma kun je gratis bekijken via www.corewellness.nl. Je moet je dan aanmelden op de website en vervolgens kun je het programma bekijken en 2-3 in de week doen, waardoor je bekkenbodemspieren veel sterker zullen worden na verloop van tijd.
Het programma draagt ook bij aan een plattere buik, een betere houding en minder rugklachten, dat zijn dingen die dan allemaal mooi meegenomen zijn.

Het handige van het trainen van je bekkenbodemspieren is dat je het overal kunt doen. Niemand die er wat van ziet. Je kunt gewoon terwijl je zit je bekkenbodemspieren in 3 fasen aanspannen en ook weer in 3 fasen ontspannen. Als je dit een paar keer per dag doet ga je al verschil merken.
Deze oefening kun je natuurlijk ook staand doen.
Je moet er wel goed op letten dat je de spieren dan ook echt ontspant. Van het de hele dag aanspannen worden de spieren juist slapper, het is dus belangrijk ze goed aan te spannen en ze ook weer net zo goed te ontspannen.
In het begin moet je wel even goed opletten dat je ook echt je bekkenbodemspieren aanspant. Als je twijfelt of je het goed doet, kun je 1 keer proberen tijdens het plassen op te houden. Dit moet je niet te vaak doen, want dan loop je juist meer risico op een blaasontsteking. Als de straal minder wordt of helemaal stopt heb je de goed spier te pakken.

Ik zou zeggen probeer het eens en laat mij dan weten wat je ervan vind!

Liefs Alieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten