dinsdag 22 juli 2014

Voortuin veranderen

We hebben besloten om onze voortuin te gaan veranderen. Er zit nu een vijvertje midden in en voor Devi is dit niet echt veilig natuurlijk. We hebben sinds we het huis gekocht hebben (in 2009) nog niets aan de tuin veranderd. In onze voortuin hebben we altijd lekker de avondzon, dus dan kunnen we daar nog even lekker met z'n allen zitten.
Hier een aantal foto's van hoe het er nu uit ziet.







Er liggen nu klinkertjes als bestrating en voor het raam liggen losse stukken steen, die losse stukken zijn vooral onhandig je kunt er niet eens een stoeltje neerzetten zonder dat je de hele tijd zit te wippen.
We willen nu graag grote tegels 60x60 leggen in een grijze kleur. En we zitten er ook over te denken om dan ook een stukje kunstgras te leggen zodat Devi daar lekker kan spelen. Dat gras komt dan in plaats van de vijver, een stuk van ongeveer 3 bij 4 meter.
De bestaande borders blijven voor een deel bestaan, eigenlijk alles langs de randen. Ik ben nu bezig om de planten die niet meer mooi zijn uit de tuin te halen en planten die nog wel mooi zijn, maar op een 'verkeerde' plek staan los te steken zodat we ze straks kunnen verpoten. Wat een klus trouwens om planten los te steken en vooral met deze temperaturen :)
Er moet ook nog een hekje komen zodat Devi niet uit de voortuin kan natuurlijk. We wonen langs een drukke weg, er zit nog wel heel wat ruimte tussen de weg en onze tuin (ik denk wel 8 meter of zo) maar het is wel zo prettig om je daar geen zorgen over te hoeven maken.
De klinkertjes willen we weer gaan hergebruiken om de borders mee af te bakenen. Er liggen nu overal stenen, en dan bedoel ik echt keien, die gaan er uit. Door de klinkers te gaan gebruiken voor de borders krijg je ook weer een veel strakker beeld in de tuin.

Hebben jullie nog ideeën of tips voor ons? Laat het me weten!

Liefs Alieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten