maandag 14 juli 2014

Devi 1 jaar!!

Het is inmiddels alweer bijna een maand geleden, maar Devi is op 16 juni 1 jaar geworden!
Hij is nu echt geen baby meer, ook al noem ik hem nog wel eens zo :)

De laatste tijd heeft hij weer veel nieuwe dingen geleerd.
Hij vind het heerlijk om naar de 'speeltuin' te gaan. Bij ons in de buurt zijn er verschillende speel plekken en dat vind hij prachtig. Glijbanen zijn de favoriet. Hier ligt hij in een soort schommel.


Hij kan nu al heel goed lopen als hij zich ergens aan vast houd. Hij loopt het hele huis door langs de muren en alles wat hij tegen komt waar hij zich aan vast kan houden. Ook loopt hij met een loop karretje door de kamer, nog wel een beetje aarzelend maar hij doet het toch maar.

 

Hij heeft nu ook het kruipen ontdekt, ik dacht dat hij dat helemaal niet ging doen, maar nu zie ik hem geregeld ergens naar toe kruipen.
Ook is hij een echt knuffelaar. Hij knuffelt met alles wat hij tegen komt. Als je op de bank zit pakt hij in eens een voet van je en begint er hard mee te knuffelen, zo schattig is dat :)
Woordjes zegt hij nog niet, maar toch zegt hij al wel iets wat op mama en dada lijkt, dat komt dan toch wel in de buurt.
Ook wijst hij nu echt naar plaatjes, maar hij zegt er nog niks bij.
Hij kan wel heel goed aangeven wat hij wel niet niet wil. Als ik hem vraag of hij met de blokken wil spelen, hoor ik een huh als hij ja bedoelt en euheueueueu als hij het niet wil.
Ook bekijkt hij graag alles onderste boven. Hij vind het prachtig dat als je hem vast hebt je hem onderste boven houd, en het liefst 100 keer natuurlijk.
Ook kan hij kussen geven, hij steekt dan lekker z'n tong naar buiten en 'kust' je. Soms heeft hij er alleen geen zin in en dan kun je het wel vergeten.
 
 
Wat Devi ook heel leuk vind is de mand van Youry inpikken. (Youry is het hondje van opa en oma.) Hij kruipt er gewoon in en dan moet Youry er wel uit. Hier kan hij zich prima mee vermaken.
 
Voor zijn verjaardag heeft Devi heel wat cadeaus gekregen. Van ons kreeg hij deze auto-ambulance van Toet toet auto's. 

 
 
Van opa en oma kreeg hij een vrachtauto met een tijger en een oppasser van Duplo.

 
En van de andere opa en oma (en alle ooms en tantes) kreeg hij een hond en poes met blokken van de Duplo.
 
 
En ook nog een grote garage van Toet toet auto's!
 
 
 
Als verjaardags taart had ik een chocolade taart gemaakt. Deze taart heeft geen geraffineerde suiker en ook geen tarwe. Hij was super gelukt!

 
En ook Devi vond het heerlijk.


Al met al heeft hij een hele leuke verjaardag gehad. We hebben het alleen met de opa's en oma's gevierd. Ze hebben 's avonds ook lekker bij ons gegeten en Devi vond het allemaal super!

Hoe vieren jullie de verjaardag van je kind? Een groot feest met alles erop en eraan of ook een klein bescheiden feestje zoals wij?

Liefs Alieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten