woensdag 22 januari 2014

Devi maand 6 en 7

De tijd vliegt! Devi is nu alweer 7 maanden oud. Ik heb blijkbaar een maand 'gemist', maar bij deze een combi blog van maand 6 en 7.

Toen Devi 21 weken oud was probeerde hij voor het eerst zijn grote teen in zijn mond te doen, dit lukte nog niet. Maar wat denk je, een paar dagen later heeft hij het door! Nu sabbelt hij geregeld op zijn tenen, sokken of geen sokken, het is heerlijk :)
Met ruim 22 weken draait Devi voor het eerst half op zijn buik in de box. Zijn armpje ligt nog wel in de weg, maar dat maakt hem niet zo veel uit.
Ook is hij erg geïnteresseerd in neuzen. Als hij je neus te pakken krijgt wil hij hem maar al te graag even proeven.
Op 4 december, Devi is dan bijna 6 maanden oud, draait hij toch echt helemaal zelf op zijn buik! Ik was super trots op hem. In middels doet hij niet anders meer en ziet hij alle hoeken van de box.




Afgelopen maand (maand 7) heeft onze grote kerel zijn eerste tandje gekregen! Ik dacht dat dat nog lang niet zo ver was, maar ineens voelde ik wat scherps in zijn mond. En, ja hoor, dat was toch echt zijn eerste tandje. Waarschijnlijk krijgt hij er binnenkort nog wel 1 bij, hij heeft steeds zo'n rood wangetje.
Devi heeft deze maand ook ontdekt dat hij met iets dat hij in zijn hand heeft ergens tegen aan kan slaan. Dit maakt natuurlijk geluid en dat vind hij erg leuk. Als hij wakker in bed ligt hoor je hem vaak met zijn speentje langs de spijlen rammelen. Of in de box met een speeltje langs de spijlen, hij vind het prachtig.
Ook reageert hij nu meestal als we zijn naam zeggen. Of dit nu komt door de manier waarop je het zegt of omdat hij het echt snapt dat weet ik eerlijk gezegd niet, maar ach we doen gewoon alsof hij het al helemaal snapt ;P


Devi is ook begonnen met de eerste beginselen van het kruipen. Hij ligt vaak op zijn buik hard met zijn beentjes te trappelen om maar vooruit te komen. Helaas voor hem lukt dit nog niet echt, hij drukt zich eerder met zijn handen achteruit, maar goed alle begin is moeilijk.
Ook zie ik hem nu steeds in zijn bedje liggen met de knietjes op getrokken en zijn kontje in de lucht, dat ziet er zo schattig uit!
We moeten maar afwachten wanneer het echt zo ver is, tot die tijd kunnen we nog in alle rust genieten.... Nou ja rust, hij weet heel goed wat hij wil en zal dan ook zeker laten weten als iets niet de bedoeling is of juist wel. Van wie zou hij dat toch hebben... :)

Liefs Alieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten