maandag 14 oktober 2013

Figuuranalyse: vollere bovenbenen en heupen

Deze keer wil ik wat tips delen over hoe je je kan kleden als je wat vollere bovenbenen en heupen hebt.
Een aantal tips zijn ook al besproken in de blog over vollere kuiten, maar omdat ze ook voor je bovenbenen handig zijn noem ik ze hier toch nog een keertje.

Als je een broek draagt kies dan voor een model met rechte pijpen of een bootcutmodel. Draag geen skinnyjeans want deze accentueert je vollere bovenbenen en heupen alleen maar.
Als je een jeans draagt kies dan voor een donkerwassing zonder van die vage plekken, hierdoor lijken je benen slanker. Als het kan vermijd dan ook glans, heftige kleuren en prints op je benen deze werken ook niet in je voordeel.

Kies schoenen in dezelfde kleur als je jurk, rok of broek of nude kleur, hierdoor lijken je benen slanker. Felle kleuren kunnen dus ook zolang het maar terug komt in je kleding.

En wat ook altijd goed werkt is corrigerend ondergoed. Hierdoor wordt alles net wat strakker waardoor ook je kleding mooier valt en je weer slanker lijkt.



En wist je al dat mouwen ook belangrijk zijn voor hoe je benen eruit zien? Bijvoorbeeld klokmouwen (deze hebben volume van onderen) leggen extra nadruk op je heupen. Kies dus mouwen die recht zijn of om je armen sluiten. 
Let ook eens goed op de lengte van je shirts of jasjes. Ze moeten nooit eindigen op het breedste deel van je heupen, want daardoor lijken ze nog breder. Kies voor een lengte die net boven of net onder het breedste deel eindigt dit kleedt veel beter af. 
Het is ook belangrijk om je schouders in verhouding te hebben met je heupen. Als je schouders smaller lijken zullen je heupen alleen nog maar breder lijken. Let dus ook goed op hoe je shirts en jasjes van boven zitten. De schoudernaad moet dus op het breedste punt van je schouder vallen. Schoudervullingen kunnen dus ook erg handig zijn. Vermijd de afhangende schouders (de raglanmouw) want hierdoor lijken je schouders weer smaller. 
Een jurk of top met een hoge taille (empirelijn) staat je goed. De aandacht wordt zo onder je borst gelegd, op het slankste deel van je lichaam. Je benen lijken hierdoor ook nog eens langer en dus slanker. 
Als je nog aanvullende tips hebt hoor ik het graag! Laat dan even een berichtje achter.
Liefs Alieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten