maandag 11 maart 2013

Figuuranalyse: slanker lijken


Eindelijk zal ik weer eens een figuuranalyse blog doen.
Ik vind het erg leuk om mij in zulke dingen te verdiepen en misschien kun je hier nog wel een goede tip vandaan halen, wie weet. 

Zoals je weet slanken donkere kleuren af, dus niet alleen zwart heeft dit effect. Helaas bereik je het afslankend effect niet alleen met kleur, ook de pasvorm is super belangrijk. Een kledingstuk dat niet goed past, hoe donker ook, maakt je echt niet slanker.
Helaas denken veel vrouwen dat het slim is om alles te verbergen onder wijde, vormloze kleding, maar hierdoor creëer je juist een heel groot vlak en lijk je weer veel breder dan dat je echt bent. 
Denk ook niet dat je je buik verbergt onder een heupriem. Juist niet, hij wordt er alleen maar opvallender door. De peplumtrend is een goede manier om een buikje te verdoezelen en het ziet er ook nog eens super leuk uit. 
Ook accessoires en drukke patronen trekken de aandacht. Kies niet voor stretch, het draagt misschien heel prettig, maar tekent enorm. Ga bijvoorbeeld eens voor soepel vallende zijde.
Een hele goede tip vind ik zelf, jasjes en blazers! Door een blazer of jasje open over je top te dragen, vooral een getailleerd jasje, lijk je zoveel slanker.


Het effect van horizontalestrepen kun je soms juist erg goed gebruiken! Bijvoorbeeld bij een wat dikkere buik. Doordat de nadruk op de breedte ligt, lijkt je buik slanker. Ook als je bovenlichaam in verhouding slanker is dan je onderlichaam is een top met horizontale strepen juist je grootste vriend. Je creëert balans en dat zorgt ervoor dat je zo een paar kilo’s slanker lijkt. Hoe gemakkelijk!
Het is niet belangrijk welke maat in je kledingstuk staat, maar welke pasvorm het heeft. Soms worden er zelfs verkeerde maten in gezet om jou beter te laten voelen (waardoor je juist deze kleding wilt kopen!), kijk dus echt puur naar de pasvorm.
De bootcut jeans
Bij de bootcut jeans moet je weer erg goed op de pasvorm letten. Een bootcut jeans die aan je benen 'plakt', heeft juist een tegengesteld effect. Doordat deze wat toeloopt bij je knieën, lijken je heupen heel groot. En de bootcut met van die lichte/vage plekken kun je ook maar beter laten hangen in het rek. Lichte plekken zorgen voor reflectie, waardoor je bovenbenen juist groter lijken. Dit geldt ook voor kleding in een glanzende stof.
Investeer ook in goede beha’s. Ze passen bij meer dan de helft van de vrouwen niet goed, met een goed zittende beha kun je je silhouet echt zichtbaar verbeteren! Doordat je borsten goed ondersteund worden staat bijvoorbeeld je buik ook veel minder in de spotlights. Ga eens naar een lingeriezaak en laat je opmeten, zij meten precies welke maten je hebt zodat je altijd een goede bh kunt kopen. 
Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. En als je zelf nog een goede tip of advies heb hoor ik dit graag!
Liefs Alieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten